За силна геомагнитна буря предупреждават астрономите. Те съобщават, че явлението ще

...
За силна геомагнитна буря предупреждават астрономите. Те съобщават, че явлението ще
Коментари Харесай

Астрономите предупреждават, че тази нощ ще има силна геомагнитна буря

За силна геомагнитна стихия предизвестяват астрономите. Те оповестяват, че явлението ще стартира тази вечер и ще продължи до ранните часове на утрешния ден, предава Метео Балканс.

През идващите часове планетата ни ще попадне в обсега на поредна геомагнитна стихия. Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), тя ще е от клас G3. Възможно е да се усили до G4, предизвестяват учените.

Магнитните  стихии са разграничени на пет категории - G1 " слаб ", G2 " междинен ", G3 " мощен ", G4 " доста мощен " и G5 " извънредно мощен ".

Очакваната магнитна стихия се чака да премине по нашите географски ширини на 11 май към 18 часа до сутринта на 12 май, оповестява Meteo Balkans.

Причината за предстоящата магнитна стихия е отделената плазма от слънчевото леке AR3296. През идващите часове е възможно  да има разстройства в връзките и навигационните системи и даже проблеми с интернет връзката в Европа, Канада и Аляска, написа през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР